Mandala Boulderhalle Dresden 2024

Na boulderovku Mandala v Drážďanech jezdíme několikrát za rok. Na tomhle webu už mám dva starší články věnující se popisu haly, aby si čtenář udělal představu o rozsahu sportoviště a celkové místní nabídce. Samozřejmě nemá smysl psát blogový příspěvek z každé návštěvy, ale přesto dnes přidávám třetí článek o stejné boulderovce. Co v tomto krátkém příspěvku najdete? Několik dnešních fotek a především tabulku, do které jsem spočítal aktuálně postavené bouldery roztříděné podle obtížnosti. Tak pojďme na to.

Už z první fotky (vidíte kus nenahozené stěny) je jasné, že je tu něco jinak než obvykle. Vysvětlení je prosté: před týdnem se tu konalo finálo závodního seriálu Ostblockcup a právě šest finálových boulderů tu zůstaly pro případné zájemce k vyzkoušení. Jsou to závodní bouldery a svým rozsahem vybočují z obvyklých rozměrů komerčních boulderů: jsou delší do šířky.

Jinak celá hala už po týdnu od závodu funguje standardně.

Našli jsme tu 3 mužské a 3 ženské finálové bouldery s označenými startem 4 páskami a topovým chytem. Kromě toho jsou čísly označené některé řekněme zóny.

Například ženský boulder W1 má zóny 10, 30, 40, 60, 80, 90 a 100 top.

Když už fotil zajímavé bouldery, musím se podělit i o hezké komerční bouldery – hlavně ty po strukturách. No, není ten oranžový hezký na pohled?

Přidám ještě aktuální fotku z vedlejší family haly.

A tady kout určený dětem. Vždycky se fascinovaně dívám na ten metr pro měření skoků. Taková „blbost“ a jaká je to zábava 🙂

A teď avizovaná tabulka počtu boulderů. Je tady samozřejmě možná chyba v řádu jednoho dvou kusů, tak mě prosím nekamenujte. V tabulce jsou započteny všechny bouldery, které jsou označené jako cesty, tedy mají začátek a smysl. Není zde logicky nic ze spray-wallu, moon-boardu, nepočítám dětský spray-wall v „místnosti“ a chyty nahozené v sektoru se sněhulákem (nejsou u nich vyznačené žádné boulderové cesty) – sněhulák viz další fotka.

Hlavní halaFamily hala –
rodinná část
Family hala –
dětská část
Celkem
Modrá159832
Červená189936
Oranžová209736
Černá2410842
Bílá198532
Žlutá167326
Fialová155323
* Závodní bouldery *66
Celkem1335743233
Počet boulderů 9. 3. 2024

Těžko říct, jestli se na počtu boulderů v hlavní hale podílí fakt, že je týden po závodech. Závodních boulderů je jenom 6, ale zabírají docela dost místa. Uvidíme při nějaké příští návštěvě, zkusím to přepočítat.

Znovu doplním, proč bouldery počítám. Vždycky když plánuju návštěvu nějaké boulderovky, na které jsem ještě nebyl, tak hledám, jestli to dává smysl, a vlastně přemýšlím, podle kterého údaje poznám „velikost a rozsah“ stěny. Některé podniky totiž uvádějí na webu čtvereční metry plochy, ale liší se jaké plochy: lezecké stěny? dopadiště? celé haly? Pokročilejší webovky pak mluví o počtu boulderů. A tak se teď občas pokusím bouldery spočítat a udělat si obrázek o „velikosti boulderovky“.

Slibovaný sektor se sněhulákem v dětské hale je ráj nejen pro dětské oči.

Ve spojovací chodbě jsou vždycky pověšené fotky: dnes jsou to dokumenty z výstavby Mandala boulderovky.

Dnešní návštěva přinesla jako obvykle potěšení z lezení řady boulderů. Některé z nich (dnes standardní komerční) byly evidentně z kvalifikační části posledního kola závodu Ostblockcup z minulého týdne – viděl jsem je už na sociálních sítích. O to jsem měl větší radost z jejich přelezů.

Praktické informace

Název: Mandala Boulderhalle Dresden

Co nabízí: boulder

Adresa: Königsbrücker Str. 96, 01099 Dresden, Německo

Souřadnice: 51.079893588209224, 13.760072988926934

Webovky: boulderhalle-dresden.de